open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Krezo: Zaslužena pobjeda Španije, svoje šanse ćemo tražiti u narednim mečevima
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je imala premijerni nastup na Evropskom prvenstvu.
22.01.2022. u 21:42
get url
text

Naši reprezentativci su poraženi od, prema mišljenju struke, glavnog favorita turnira selekcije Španije, a nakon meča selektor Ivo Krezo je izjavio:

- Čestitam ekipi Španije na zasluženoj pobjedi, ali i mojim igračima na zalaganju. Pokušali smo da defanzivnom igrom spriječimo njihovu pas igru i da kontrama pokušamo nešto da napravimo prema naprijed. U nekim momentima smo i držali loptu u posjedu što je dobra stvar, ali je Španija pokazala kvalitetu i zasluženo pobijedila. Žao nam je što smo olako primili neke golove.

Krezo se osvrnuo i na naredne protivnike:

- Naš cilj je i dalje da se plasiramo u četvrtfinale i dat ćemo sve od sebe u naredne dvije utakmice da to ostvarimo. Gruzija i Azerbejdžan su danas pokazali da imaju kvalitetu. Mi se okrećemo narednom protivniku. Gruzijci su pokazali dosta želje danas i veoma su motivisani. Mi ćemo se dobro pripremiti za taj meč i nadam se ostvariti dobar rezultat.

Kapiten Anel Radmilović je rekao:

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Smatram da je Španija najbolja ekipa na svijetu i mnogo ih poštujemo, ali imali smo cilj da odigramo što bolju utakmicu. Može se reći da smo im poklonili golove i oni su tim koji kazni svaku grešku. Međutim, generalno možemo biti zadovoljni i našom igrom. Sad idemo da se što bolje pripremimo za Gruziju.

Meč je prokomentarisao i golman Andrijano Dujmović:

- Bila je ovo veoma teška utakmica za nas. Španci su držali loptu, ali oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu i znali smo kakav tempo će da drže i koliko će da pritišću. Mi smo korektno odigrali utakmicu i možemo biti zadovoljni. Svoje šanse za prolaz dalje ćemo tražiti protiv Gruzije i Azerbejdžana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.