Predstavnicima medija su se obratili selektor Ivo Krezo i kapiten Anel Radmilović.

- Pripreme za EURO su protekle onako kako smo planirali. Nermin Kahvedžić je imao problem sa povredom, ali zahvaljujući našem medicinskom timu, spreman je i radi normalno sa ostatkom ekipe. Pred nama je historijska utakmica i jedva čekamo da počne - rekao je selektor Krezo i nastavio:

- Mi u sutrašnjem meču nemamo šta da izgubimo. Španija je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali EURO i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i morat ćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese.

VEZANI TEKST - Prvi put na EURO-u: Samo četiri futsalera BiH igraju u inostranstvu, nevjerovatan peh s golmanima

Ivo Krezo se osvrnuo i na suspenziju prva dva golmana Darka Milanovića i Stanislava Galića koji zbog crvenih kartona u kvalifikacijama neće moći da nastupe protiv Španije:

- Njihov izostanak će nam predstavljati problem, kao i činjenica da je golman Senad Poračanin zbog korona virusa ostao u Sarajevu. Sutra možemo računati samo na Andrijana Dujmovića koji ima dosta iskustva. Spremali smo ga za ovo i vjerujemo u njegove kvalitete - dodaje Krezo.

Kapiten Anel Radmilović je izjavio:

- Pripreme su protekle u najboljem redu. Radili smo maksimalno i dobro smo se pripremili za turnir. Ono što je najbitnije je da niko nije povrijeđen i spremni smo za meč. Jutros smo još jednom testirani na COVID-19 i svi smo negativni. Jedva čekamo početak utakmice i vidjećemo šta možemo napraviti.

Nakon press konferencije naši reprezentativci su odradili trening.

Susret Španija-Bosna i Hercegovina na rasporedu je sutra od 17:30 sati, dok je drugi meč grupe D Gruzija-Azerbejdžan na programu u 15:30.