Općina Centar

Krenulo klizište na Soukbunaru i obrušilo se na saobraćajnicu

Objavljeno: 12.07.2019. u 15:27

U neposrednoj blizini spomen-obilježja Debelo brdo, došlo je do klizanja tla, a pretpostavlja se da je uzrok pucanje vodovodne cijevi

Zemlja prekrila ulicu

Tokom jutra na Soukbunaru, tačnije u ulici boraca Zlatišta između brojeva 6 i 19 (nekadašnji dio Trebevićke ulice), u neposrednoj blizini spomen-obilježja Debelo brdo, došlo je do klizanja tla koje se obrušilo na saobraćajnicu. Pretpostavlja se da je uzrok pucanje vodovodne cijevi. 

Tokom dana pripadnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar su odmah izašli na teren kako bi se spriječile teže posljedice za okolno stanovništvo i njihove stambene objekte. 

Tim povodom će općinski načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima iz nadležnih službi i direktorom KJKP Vodovod i kanalizacija Enverom Hadžiahmetovićem, kao i predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo danas u popodnevnim satima obići ovu lokaciju, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije