open-navfaktor-logo
search
Najavili odgovor
Kremlj zemlje koje sankcionišu Rusiju smatra "de facto neprijateljskim"
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ruska vlada smatrati da su sve zemlje koje uvedu sankcije toj zemlji "de facto neprijateljske".
02.03.2022. u 13:02
get url
text

U konferencijskom razgovoru s novinarima, Peskov je rekao:

- Sudeći prema mjerama koje mnoge zemlje poduzimaju protiv nas, sada su sve de facto neprijateljske. Bilo da su na listi ili ne. U ovom slučaju spisak je sporedan. Ali odgovor na ove neprijateljske, neprijateljske radnje, mora se analizirati, niko neće sebi pucati u nogu da nekome naudimo. Radimo šta treba, šta nam odgovara i radimo to trezvene glave.

Ruska vlada je prošle godine objavila listu "neprijateljskih" zemalja. Prema ruskim državnim novinskim agencijama, na listi su prvobitno bile dvije zemlje - Sjedinjene Države i Češka Republika. Vijest dolazi u trenutku kada zemlje širom svijeta uvode nove sankcije Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

Evropska unija, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Švicarska, Australija i Tajvan su za vikend udarile Moskvu novim zabranama, osuđujući vojni upad koji se dogodio u subotu na ukrajinski glavni grad Kijev, prenosi CNN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.