open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Kreću se i zabavljaju u grupama: Uprkos zabrani kretanja brojni izletnici "okupirali" Trebević
Stotine auta parkirano je danas na Trebeviću, između ostalog i u blizini ili ispred ugostiteljskih objekata, koji su u skladu sa naredbama zatvoreni.
21.03.2020. u 15:03
get url
text

Brojni izletnici pohrlili su na ovu planinu, ne mareći za upozorenja i savjete nadležnih da kretanje svedu na minimum, kao i na izrečenu zabranu kretanja mlađim od 18 i starijim od 65 godina.

Jedino što se može zaključiti da se zbog ovakvog ponašanja uskoro mogu očekivati još drastičnije i rigoroznije mjere, kako bi se spriječilo širenje opasnog koronavirusa, koji, naprimjer, u Italiji i Španiji ovih dana odnosi brojne živote.

U RS-u će od večeras na snazi biti policijski sat, a premijer FBiH Fadil Novalić zatražio je procjenu kako bi se takav potez povukao i u FBiH. I dok krizni štabovi donose mjere, daju upozorenja i prijete i kaznama, mnogi, očito, još nisu shvatili ozbiljnost situacije, rizikujući tako ne samo da se sami zaraze, već i živote mnogih drugih.

Uz sve to, čak i da se prihvati namjera da žele boraviti na otvorenom, brojni izletnici ne poštuju ni osnovna pravila da drže odstojanje metar ili dva jedni od drugih, već se kreću u grupama.

Također, kako nam javljaju čitatelji, na Brusu naplaćuju parking 3 KM, i to bez datuma na tiketu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.