open-navfaktor-logo
search
Hibridni travnjak
Kreću radovi Pod Bijelim brijegom, Zrinjski ima jedan uvjet
U narednim danima trebali bi početi radovi na ugradnji hibridnog travnjaka na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.
23.12.2022. u 08:35
get url
text

Stari travnjak sa stadiona završit će na terenu kampusa u Rodoču i on će služiti Zrinjskom kao trening-kamp.

Poučeni lošim iskustvima drugih klubova, Slobode, Veleža, Sarajeva, Borca, Zrinjski uoči ulaska mašina na stadion ima jedan uvjet - da teren bude gotov do 1. marta.

- Mi želimo precizirati rokove, a ne želimo ulaziti u neke igre koje su se događale oko nekih drugih stadiona, gdje se preko pola godine rade hibridni tereni. Naš uvjet će biti da se hibridni teren mora završiti do 1. marta, da što manje gubimo domaći teren - nedavno je izjavio predsjednik Zrinjskog Denis Lasić.

Podsjećamo da su još ljetos počeli radovi na travnjacima stadiona Rođeni u Mostaru, stadiona Tušanj u Tuzli, stadiona Koševo u Sarajevu i Gradskog stadiona u Banjoj Luci. Teren za igru osposobljen je jedino u gradu na Vrbasu, gdje je Borac u jesenjem dijelu prvenstva uspio odigrati jednu utakmicu. Ostali klubovi bili su primorani sve mečeve igrati na zamjenskim travnjacima.

Na stadionu Veleža bilo je mnogo problema i propusta, zamijenjen je i izvođač, a iz kluba su poručili da će prvu utakmicu na proljeće igrati pred svojim navijačima.

Travnatu površinu dobili su Tušanj i Koševo, ali na tim stadionima nije završeno prošivanje hibrida, što je ostavljeno za proljeće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.