navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bosančica dezen

Kreacije naše dizajnerice nose poznate ličnosti u Turskoj; Tvico: Istanbul je važno modno odredište

U proteklih nekoliko godina Belma Tvico, bh. modna dizajnerica, uspješno prezentira svoj istoimeni modni brend u Istanbulu, turskoj metropoli koja se postepeno profilira kao važno modno odredište.

Objavljeno: 09.02.2021. u 22:31
get url
text

Krajem 2019. godine, povodom održavanja 2. Internacionalnog Amity Festivala kratkog filma, imala je priliku odjenuti voditelje programa, te jedinstvenim kreacijama koje su oduševile tursku publiku zakoračiti u svijet filmske, muzičke i TV scene Istanbula.

Ostvarene su brojne saradnje sa glumicama, modelima i pjevačicama koje slove za najveće zvijezde u Turskoj.

U toku 2020. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada i saradnje sa udruženjem Tradicija i kultura, uslijedio je niz televizijskih pojavljivanja koja su Belmu Tvico pozicionirala u kao modnu dizajnericu čiji rad cijene i traže mnogi utjecajni stilisti u Turskoj.

Ovaj trend nastavio se i u tekućoj, 2021. godini.

Pored muzičke scene, Belma Tvico brend prisustan je i u turskoj filmskoj i TV produkciji.

{$galerijaFotografija}

Neka od najomiljenijih TV lica, glumice Hande Erçel, Gizem Karaca, Merve Bolugur, Ceyda Ateş Toplusoy, Öykü Karayel, Şevval Sam, Şebnem Dönmez, Çağla Șikel, Bennu Yıldırımlar,

Cemre Gümeli, i Merve Dizdar, oduševljavaju publiku ispred malih ekrana u kreacijama Belme Tvico.

U serijama u kojem igraju glavne uloge, od kojih se neke prikazuju i u našoj državi, u kreacijama bh. modne dizajnerice koje oživljavaju srednjovjekovno bosansko pismo Bosančicu, pričaju priče o ljubavi, životnim iskušenjima, hrabrosti i opstanku.

U narednom periodu, naša dizajnerica najavljuje nastavak aktivnosti u Turskoj i promociju Bosančica dezena, na tržištu koje je prepoznalo kvalitet, estetiku i unikatnost ovog bh. modnog brenda.

Belma Tvico-Istanbul09.02.2021.
1 od 7
left-arrowright-arrow