open-navfaktor-logo
search
Dobili kancelarije
Kratina: U zgradi Parlamenta FBiH nećemo više održavati sastanke u restoranu, na hodnicima
Klubovi stranaka u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, barem oni veći, više neće morati sastanke održavati u restoranu zgrade Parlamenta FBiH, po hodnicima, u sali, jer su dobili svoje prostorije, nakon što je Grad Sarajevo iselio iz većeg dijela zgrade.
18.03.2021. u 09:13
get url
text

Alma Kratina, predsjednica Kluba zastupnika DF-a u Zastupničkom domu FBiH, kaže da će barem sada imati gdje primati stranke.

- Sastanke smo održavali u restoranu koji liči na trećerazrednu čekaonicu, na hodniku, na pauzama u sali, tako da će nam te kancelarije mnogo značiti jer mi bukvalno u Parlamentu FBiH nismo imali gdje lične stvari ostaviti, a kamoli obaviti neki administrativni posao ili primiti stranku. Tu je zapravo riječ o očuvanju digniteta ovog visokog doma koji je vrlo često usljed raznih improvizacija doveden u pitanje. Da se razumijemo, ni ovo nije neko pravo rješenje, tih za sada nekoliko kancelarija za klubove. Morali bismo kao zastupnici imati i neku manju salu za zastupnički rad sa strankama i delegacijama - ispričala nam je Kratina.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović nam je kazao kako Gradska uprava nije u potpunosti iselila iz zgrade Parlamenta FBiH.

- Znate u kakvim uvjetima radi Parlament FBiH. Preuzet ćemo ovu zgradu konačno od Grada Sarajeva koje je dobilo drugi prostor. Sada su neophodna ulaganja da bi se zgrada prilagodila, adaptirala. To nije urađeno prošle godine jer smo mi kada se pojavila pandemija sve moguće troškove ukinuli, neke smo rezali koliko god je bilo moguće, tako da smo zaista nastojali da budemo racionalni - govori nam Zaimović i dodaje:

- Nemamo još za manje klubove prostor, ali za ove veće imamo prostor na raspolaganju. Hoćemo li odmah useliti u ovakvom stanju ili ćemo čekati da se makar namještaj ubaci, evo vidjet ćemo. Ukoliko Administrativna komisija Doma i ove godine predloži rezanje troškova, to će se razmotriti - rekao nam je Zaimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.