open-navfaktor-logo
search
Manipulacije
Kratina: Političko prijateljstvo SDP-a sa HDZ-om ne može se zamagliti
Nastavak pokušaja da se obesmisli ova važna sjednica je najblaže rečeno sve samo ne odgovorno ponašanje SDP-a, navela je
15.05.2019. u 15:25
get url
text

Federalna zastupnica, odnosno šefica Kluba DF-GS Alma Kratina izjavila je da je bilo jasno da će HDZ nedolaskom na sjednicu Kolegija Zastupničkog doma na kojoj su se usaglašavali zaključci vanredne sjednice o usložnjavanju unutrašnje sigurnosne situacije u Federaciji, a u svjetlu najave o formiranju rezervnog sastava policije entiteta RS koju je inicirao Klub DF - GS, izbjeći izjašnjavanje o zaključcima što se i desilo njihovim nepojavljivanjem na nastavku sjednice, saopćio je DF.

Njenu reakciju u nastavku prenosimo u cijelosti:

Oni očigledno zbog svojih "političkih prijateljstava" i interesa ne žele stati iza zaključka broj 4, konsenzusom potvrđenog na Kolegiju Zastupničkog doma, a kroz koji je definisano:

-Ukoliko aktivnosti na donošenju Zakona o rezervnom sastavu RS-a ne budu obustavljene ili zaustavljene Federacija Bosne i Hercegovine će poduzeti sve mjere na zaštiti sigurnosti građana.

Konkretno, o mjerama je govorio na samoj sjednici i federalni ministar MUP-a. Ono što je evidentno u trenutnoj sigurnosnoj situaciji je da SDP, koji je bio protiv održavanja sjednice, kroz svoje medijske izjave nastavlja sa dovođenjem u pitanje smisla održavanja sjednice i to na način da se ponovo bavi svojim slobodnim tumačenjima saopštenja Demokratske fronte.

U svojoj namjeri da sve što dolazi iz Demokratske fronte tendenciozno i zlonamjerno diskredituju, šaljući to neprestano u javni prostor previđaju da je cilj Demokratske fronte jedino bio dati do znanja građanima da ćemo bez obzira na sve pritiske, "i lijeve i desne", istrajati u odgovoru na svaki pokušaj destrukcije ove zemlje. To podrazumijeva i naš odgovor na najavljeno formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske. U tom svjetlu nastavak pokušaja da se obesmisli ova važna sjednica je najblaže rečeno sve samo ne odgovorno ponašanje SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.