open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Krali klime i dilali heroin: Mostarci uhapšeni u akciji FUP-a smješteni iza rešetaka
Na prijedlog mostarskog Kantonalnog tužilaštva, Kantonalni sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor Admiru, Aldinu i Selimu Demiroviću, te Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.
03.08.2020. u 12:20
get url
text

VEZANI TEKST - Dileri uhapšeni u akciji "Step" predati Tužilaštvu

Oni se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga i teškom krađom, a uhapšeni su u akciji kodnog naziva "Step", koju su proveli pripadnici Federalne uprave policije.

Kako je saopćio FUP, ova kriminalna grupa se sumnjiči da je u posljednje dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge, te je ilegalno dovozila u Mostar radi dalje preprodaje.

Nakon nabavke veće količine droge prepakivali su je, a potom preprodavali konzumentima sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina heroina, određena količina kokaina, vage za precizno vaganje, oružje i municija, sredstva za pakovanje i vaganje, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima.

{$galerijaFotografija}

- Kantonalni Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete, a za to djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna - naveli su iz mostarskog Tužilaštva.

Dodaju da u saradnji sa FUP-om nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Jedna osoba, koja je također obuhvaćena istragom u ovom predmetu, još je u bjekstvu.

Akcija Step, FUP, Mostar, 29.07.2020.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.