open-navfaktor-logo
search
Bh. dragulj
Kraj sapunice: Bešiktaš potpisuje ugovor s Ajdinom Hasićem, poznat i iznos godišnje plaće
Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić, koji već duže vrijeme poslije razlaza s Dinamom trenira s Bešiktašem, konačno će potpisati ugovor s turskim velikanom.
31.01.2020. u 07:48
get url
text

Odlukom Arbitraže HNS-a mladi bh. fudbler bio je igrač kluba sa Maksimira do 17. januara ove godine, no dogovorom svih strana postao je član Bešiktaša, s kojim trenira od jeseni.

Ovu vijest za Index.hr potvrdio je izvor iz Dinama, a hrvatski prvak naplatit će nekoliko miliona kuna od istanbulskog tima.

Hasić je bio jedan od najvećih Dinamovih talenata. U oktobru 2018. godine, prema informacijama s Maksimira, klub je igraču ponudio produženje ugovora. Budući da je Ajdin Hasić u to vrijeme bio maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz BiH ne bi zbog dva potpisa putovao u Zagreb, rukovodstvo Dinama poslalo je dva ugovora na kućnu adresu. Jedan o raskidu aktuelnog ugovora i drugi, novi ugovor.

Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir, a mladi fudbaler napustio je Dinamo i od jeseni je trenirao sa slavnim turskim klubom.

Nezvanične informacije govore da je Bešiktaš pripremio 1,2 miliona eura bonusa za potpis, a mladi fudbaler će ostati na plaći koju je prethodno dogovorio. Iako još nije službeno postao član turskog velikana, samo ove sezone će naplatiti oko 200.000 eura.

Godišnja plaća će se povećavati iz sezone u sezonu, pa bi u posljednjoj sezoni ugovora (2023/2024) trebao zarađivati 400.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.