open-navfaktor-logo
search
La Liga
Kraj priče: Real Madrid novi prvak Španije
Real Madrid je osvojio 34. titulu prvaka Španije, kolo prije kraja La Lige.
16.07.2020. u 22:59
get url
text

Madriđani su u pretposljednjem kolu na Alfredo di Stefan stadionu pobijedili Villarreal 2:1. Žutu podmornicu je potopio fenomenalni Karim Benzema, strijelac oba pogotka za Real na meču (29', 77'). 

Utješni gol za Villarreal postigao je Iborra u 84. minuti.

Benzema je ove sezone prva violina Real Madrida i najzaslužniji je za 34. pehar prvaka Španije. Postigao je 21 gol i drugi je strijelac prvenstva, iza Lionela Messija.

Kraljevi su u post-korona eri upisali deset pobjeda u isto toliko utakmica.

Za trenera Real Madrida Zinedinea Zidanea, koji se vratio na klupu Kraljeva u martu prošle godine, ovo je drugi naslov prvaka Španije, a vitrine mu od ranije krase dva španska Superkupa, tri Lige prvaka, dva Superkupa Evrope i dva Svjetska klupska prvenstva.

Branilac titule, ekipa Barcelone je večeras na Nou Campu izgubila od Osasune 1:2  i uoči posljednjeg kola ima sedam bodova manje od Kraljeva, tako da će se ove sezone Katalonci morati da zadovolje drugom pozicijom.

Kod proslave nove titule zbog pandemije koronavirusa i restrikcija koje su na snazi, neće biti uobičajene fešte na madridskim ulicama. I ovo je fudbal u vrijeme COVID-19.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.