U Komori smatraju da će pooštravanje mjera dodatno opteretiti djelatnost ugostiteljstva koja je jedna od najteže pogođenih pandemijom koronavirusa, opasno ugroziti egzistenciju 20.000 radnika, njihovih porodica, uticati na opstanak brojnih ugostiteljskih objekata i generalno dodatno usporiti oporavak poljuljane privrede na području Tuzlanskog kantona.

Pozivaju nadležne da vrate na snagu prethodnu odluku koja propisuje vraćanje radnog vremena regulisanog zakonom do 23 sata.

Također, pozivaju sve ugostitelje da se strogo pridržavaju svih ranije propisanih epidemioloških mjera (distanca, dezinfekcija, propisani broj ljudi za određenu kvadraturu objekta, radno vrijeme...), a organe inspekcijskih službi pozivaju da pojačuju kontrolu svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona.

- Samo zajedničkim naporima i djelovanjem možemo doprinijeti sprečavanju katastrofalnih posljedica pandemije i samo uvažavanjem, podržavanjem i zajedničkim djelovanjem privrednika i Vlade, možemo očuvati privredu Tuzlanskog kantona – saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.