navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hoćete brz, a slastan obrok

Kozice u crvenom sosu s tjesteninom

Kako je vani još uvijek toliko vruće, pa nije lako provoditi puno vremena za šporetom. Zapravo, i ne morate, jer postoji niz ukusnih jela za koje nije potrebno dugo spremanje i kuhanje

Objavljeno: 23.08.2018. u 09:59
get url
text

Jedno od takvih je tjestenina s kozicama u crvenom sosu. Klasično jelo, koje je za prste polizati, a i savršeno se uklapa u ljetno vrijeme.

Sastojci:

Pola kilograma očišćenih kozica, konzerva nasjeckanog paradajz pelata, crveni luk, tri čehna bijelog luka, 500 g zelene tjestenine, 2 dcl bijelog vina, peršun, so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko (2, 3 minute) poprižite kozice i ostavite sa strane. Na isto ulje dodajte nasjeckan luk i čehno bijelog luka. Propržite kratko, a onda dodajte sjeckani paradajz, so i biber. Nakon pola sata dodajte kozice, vino, sitno nasjeckani bijeli luk i peršun. Pustite da kuha još 10-tak minuta.

Kuhanu tjesteninu dodajte sosu i nakon pet minuta poslužite.