open-navfaktor-logo
search
Golman Sarajeva
Kovačević: Starčević me molio da ostanem, želim braniti za Manchester United
Vladan Kovačević standardni je čuvar mreže FK Sarajevo i mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
29.10.2020. u 17:36
get url
text

Karijeru je počeo u Banjoj Luci, a svojih početaka prisjetio se u razgovoru za službenu stranici Bordo kluba.

- Karijeru sam započeo u maloj ekipi Krajine iz Banje Luke, tada je tu bilo dosta klubova. Seniorsku karijeru sam započeo u Željezničaru iz Banje Luke gdje sam dosta naučio, međutim nakon nekog vremena nisam se mogao dogovoriti sa ljudima iz Uprave, pa sam šest mjeseci bio bez kluba. U tom trenutku sam trenirao sa Krupom kod sadašnjeg trenera mlade reprezentacije Slobodana Starčevića koji me kasnije molio da ostanem (smijeh), ali uz pomoć tadašnjeg trenera golmana Siniše Mrkobrade sam saznao za poziv iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajeva. On mi je dosta značio u tom periodu i za karijeru i za životni put i puno sam mu zahvalan na tome. Tada sam prešao u Sarajevo i to smatram najboljim potezom u karijeri - ispričao je Kovačević.

Kovačević je ponovio da mu je veliki fan Manchester Uniteda i da mu je velika želja da jednoga dana brani za taj kluba.

- E sad kakve su šanse za to nisam siguran. Zaista mislim da se sve želje mogu ostvariti ako se vrijdno radi. Rezultat možda ne dođe odmah, ali važno je da ne odustajete.

U proteklom prijelaznom roku imao je neke ponude, ali transfer nije realiziran.

- Bilo je sad na ovom prijelaznom roku par ponuda, klubovi se nisu uspjeli dogovoriti i ja to poštujem, klub ima svoju cijenu za mene. U narednom periodu će doći nova ponuda sigurno koja će biti zadovoljavajuća za obje strane i da će klubovi uspjeti pronaći zajednički jezik. Dok sam tu moja jedina briga je kako da iz utakmice u utakmicu budem što je moguće bolji na golu, a da Sarajevo pobjeđuje - poručuje ovaj čuvar mreže.

Sarajevo je trenutno lider na tabeli.

- Zadovoljni smo svi igrom i startom sezone, igramo odlično, nadam se da ćemo već do polusezone napraviti veću razliku i još jedan dodatni korak ka osvajanju trofeja - veli Kovačević.

Bordo tim u petak igra protiv Mladosti, a sredinom naredne sedmice vječiti derbi sa Željom.


- Cijela ekipa, kao i ja, svi jedva čekamo derbi, želimo da pokažemo koliko smo bolji protivnik i da igramo na punom većem nivou nego ikada prije. Želimo da opravdamo podršku i grb koji nosimo na prsima. Svjesni smo koliko će nam nedostajati navijači, ali na nama je da pokažemo snagu i siguran sam da ćemo na kraju svi skupa slaviti - optimističan je golman Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.