Prvi meč protiv Gruzije igra se u petak, 25. marta, a protiv Luksemburga u utorak, 29. marta, sa početkom u 20.45 sati. Selektor Ivaylo Petev sinoć na treningu nije imao Anela Ahmedhodžića, koji je stigao i danas će već trenirati s ekipom, a očekuje se i dolazak Siniše Saničanina, koji je sinoć igrao za beogradski Partizan.

-Čekamo još Saničanina, on je jučer igrao popodne utakmicu za Partizan. Igrali su u Surdulici tako da njega očekujemo u toku dana. Vjrerovatno će raditi po posebnom programu. Znači, radit će regeneraciju. Svi ostali igrači će biti u trenažnom procesu. Za sada sve ide kako smo planirali - kazao je pomoćni trener Slaven Musa.

Najavljuje kako će, sigurno, svi dobiti priliku za igru, ali da još nisu “razgovarali o detaljima sa selektorom”, kako će igrati te dvije utakmice.

- Ja se nadam, uvijek to govorim, da ćemo proći bez povreda, da će svi igrači biti spremni i da će na najbolji način iskoristiti minutažu koju će dobiti - bilo na jednoj ili drugoj utakmici- kazao je Musa.

Prvi golman poljskog Rakova, Banjalučanin Vladan Kovačević, izrazio je zadovoljstvo što je dobio poziv.

-Jučer je protekao prvi trening, koji je, naravno, bio nešto lakši jer smo svi imali utakmice za vikend. Drago mi je što sam sam ponovo tu. Veoma sanm sretan i na meni je da se i dalje dokazujem i iskoristim ovo vrijeme, da se što bolje predstavim i u budućnosti pomognem ovoj reprezentaciji koliko god to budem mogao - istakao je Kovačević.

Istaknuo je kako je u dobroj formi, te da brani za trenutno drugoplasirani tim poljske lige.

- Tu sam, sada, i sretan sam zbog toga. Nadam se da će u budućnosti biti još bolje i da ću moći da pomognem reprezentaciji, koliko god budem mogao.

- Mi u obje ove utakmice idemo na pobjedu, a mislim da ćemo se dobro spremiti te odigrati najkvalitetnije što možemo- kazao je Kovačević.

Golman turskog Goztepea Kenan Pirić i veznjak francuskog Strazbura Sanjin Prcić nisu došli te neće biti u konkurenciji za pomenute mečeve, a Petev će, umjesto pozvana 26 igrača, na raspolaganju imati 24 igrača. Prvotimac turskog Bešiktaša Miralem Pjanić nije ni pozvan na ovo okupljanje.