open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Zmajeva
Kovačević povrijeđen, ali pun optimizma: U Italiji trebamo iskoristiti svoje adute
Jutro u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici gdje se pripremaju Zmajevi počelo je testiranjem na koronavirus koje je obavezno za sve, uoči putovanja u Italiju.
02.09.2020. u 10:59
get url
text

Organizacija je protekla bez problema i sve u našem taboru funkcioniše u skladu sa epidemiološkim protokolom za šta se brine medicinski tim reprezentacije.

Prije putovanja u Firencu bh. igrači će danas odraditi još jedan trening koji će propustiti Adnan Kovačević zbog lakše povrede tetive, zbog čega je podvrgnut fizikalnoj terapiji.

Bez obzira na povredu Kovačević je pun optimizma:

- Sve je dobro i imam utisak da smo jedva čekali da se ponovo vidimo. Navikavamo se na novog selektora i trenere, a ima i novih momaka pa sve to daje posebnu draž ovom okupljanju. Mi znamo šta je naš zadatak tako da nema problema jer svi pokušavamo da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u narednom periodu - veli član Ferencvaroša.

Kad je riječ o treninzima i raspoloženju, Kovačević ističe :

- Treninzi su veoma interesantni i što je najvažnije svi su s loptom. Uživamo i mislim da se to vidi.

Zmajeve u petak čeka gostovanje kod Italije u prvoj utakmici nove sezone Lige nacija, u kojoj će nacionalni tim BiH nastupiti u Ligi A, među najjačim evropskim selekcijama. Italija je u kvalifiacijama za EURO bila u grupi sa BiH i oba puta je slavila.

- Mislim da nakon te utakmice imam više samopouzdanja, sigurniji sam u sebe, ali i u to da možemo nešto napraviti. Italija je kvalitetna reprezentacija, međutim i mi imamo svoje adute koje trebamo iskoristiti. Znamo kakav je protivnik, igrali smo s njima i mislim da možemo riješiti utakmicu u našu korist - poručio je Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.