open-navfaktor-logo
search
Otkrio toplu vodu
Kovač u elementu: Komentar trenera Bayerna u stilu Amara Osima
Nisam zadovoljan time kako moji igrači trenutno ispunjavaju obaveze. Ne mislim na taktiku, nego na dodavanje lopte od tačke A do tačke B
31.10.2019. u 15:27
get url
text

Bolje jednom izgubiti 3:0, nego tri puta po 1:0, izjavio je Amar Osim, trener Željezničara nakon što je njegov tim nedavno poražen od banjalučkog Borca.

Izjava stratega Plavih među navijačima drugih klubova dočekana je podsmijehom, a sada je u sličnom tonu govorio i Niko Kovač, trener Bayerna.

Uoči subotnjeg gostovanja kod Eintrachta u 10. kolu Bundeslige istakao je da očekuje dosta težak meč, a posebno je pohvalio Eintrachtove navijače, javlja Anadolu Agency (AA).

- Navijači Eintrachta prave atmosferu kakve nema nigdje u Bundesligi. Ako ne želite iskrenost, onda ću se odmah pokupiti. To sam ja i nikada se neću promijeniti - kazao je Kovač novinarima.

Istakao je također da mnogo više očekuje od svojih igrača u narednim mečevima.

- Želim vidjeti više strasti prilikom ulazaka u duele. Eintracht je vrhunska ekipa, a mi smo u posljednje vrijeme igrali dobro protiv vrhunskih timova tako da to očekujem i protiv njih. Nisam zadovoljan time kako moji igrači trenutno ispunjavaju svoje obaveze. I pri tome ne mislim na taktiku, nego na dodavanje lopte od tačke A do tačke B - dodao je.

Naglasio je kako je vrlo bitno da ekipa ima pobjednički mentalitet.

- Mi moramo i hoćemo prije svega pobijediti. Osim toga, želimo navijačima pružiti atraktivan fudbal. Ipak, trenutno to ne radimo. Više volim pobijediti ikako nego izgubiti igrajući lijepo - kazao je trener bavarskog giganta i ovom izjavom "otkrio toplu vodu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.