open-navfaktor-logo
search
Pogođen u natkoljenicu
Kostić operisan nakon ranjavanja, samovoljno napustio UKC
Dejan Kostić Dela, koji je ranjen sinoć u banjalučkom naselju Starčevica, operisan je u UKC-u RS-a u Banjoj Luci i u stabilnom je stanju, potvrđeno je Faktoru iz te zdravstvene institucije.
06.06.2022. u 10:04
get url
text

Kako su nam kazali iz UKC-a RS-a, on je sinoć, deset minuta poslije ponoći, dovezen u Urgentni centar vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka.

- Pacijent D. K. (1990) je primljen stabilnih vitalnih parametara sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice, hirurški zbrinut i predložena hospitalizacija radi daljeg praćenja, ali je na lični zahtjev pacijent napustio zdravstvenu ustanovu.

Banjalučka policija je saopćila da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela tjelesna povreda i otkrivanja izvršioca.

Sinoć im je iz Univerzitetsko-kliničkog centra RS-a prijavljeno da se neposredno prije prijave, jedna osoba javila radi ukazivanja medicinske pomoći, odnosno zbrinjavanja tjelesnih povreda koje je zadobio pucanjem iz vatrenog oružja u naselju Starčevica, Grad Banja Luka.

- U toku je uviđaj. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo tjelesna povreda - saopćeno je iz policije.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - U pucnjavi u Banjoj Luci ranjen Dejan Kostić Dela

Kostić je od ranije poznat policiji po brojnim djelima, a ranije se predstavljao kao vođa navijačke grupe “Lešinari” FK Borac .

Protiv Kostića je Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio optužnicu za krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, a koje je počinjeno u aprilu 2019. godine. Ovaj postupak pred sudom još nije okončan.

U oktobru 2020. godine osuđen je u Osnovnom sudu Banja Luka na pola godine zatvora za nanošenje teških povreda Igoru Arseniću, te dvije novčane kazne od po 4.000 KM za nanošenje lakših povreda Zvjezdanu Arseniću, te provalu u firmu "Hidroinženjering" iz koje je ukrao sef sa 12.000 KM.

Presuda je izrečena nakon sporazuma o priznanju krivice, i to neposredno nakon što je uhapšen po potjernici.

Uviđaj, Pucnjava u banjoj Luci, Starčevica, Dejan Kostić Dela, 06.06.2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.