open-navfaktor-logo
search
Predmet Storidž 2
Kostadinu Balabanu ukinut pritvor
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za ukidanje mjere pritvora osumnjičenom Kostadinu Balabanu (predmet Veljko Ugrenović i dr.), donio je rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH te je u odnosu na osumnjičenog Balabana ukinut pritvor određen 10. decembra 2021. godine.
06.01.2022. u 11:46
get url
text

Istovremeno su prema osumnjičenom određene mjere zabrane i to: zabrana putovanja - osumnjičenom se zabranjuje putovanje van BiH, a u cilju izvršenja ove zabrane oduzima mu se važeća putna isprava uz zabranu izdavanja novih, te mu se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte; obaveze povremenog javljanja državnom organu - naređeno je da se javlja jednom sedmično u nadležnu policijsku stanicu u Bosanskoj Gradiški.

VEZANI TEKST - Šta je prethodilo akciji "Storidž 2": Najveća zapljena skanka u BiH i dešifrovanje komunikacije putem "Sky-a"

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca. Osumnjičeni je upozoren da mu može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

Veljko Ugrenović i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, krivičnim djelom krijumčarenje ljudi i krivičnim djelom teška krađa, saopćeno je iz Suda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.