open-navfaktor-logo
search
Lakše povrede
Kosovska policija o incidentu u kojem je pretučen maloljetni Srbin
Kosovska policija oglasila se o incidentu koji se dogodio u nedjelju u Suvom Dolu, u kojem su četverica Albanaca pretukla maloljetnog Srbina Lazara Milutinovića (15).
23.01.2023. u 08:38
get url
text

U objavi policije nema podatka da su Milutinovića napali Albanci, jedino da je maloljetna osoba prijavila da je fizički napadnuta od četiri osobe.

- Dana 22. januara 2023. godine Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici prijavljen je slučaj s elementima krivičnog djela nanošenje lahke tjelesne povrede. Prema riječima maloljetnog građanina Kosova, podnosioca prijave, oko 05.15 sati, dok je bio na putu u selu Suvi Do, fizički su ga napale četiri osobe. Povodom ovog slučaja, policijski istražitelji poduzimaju istražne radnje u cilju identifikacije i hapšenja osumnjičenih - navodi se uz ostalo u saopćenju policije.

Kako je ranije javio Kosovo online, maloljetni Lazar Milutinović izjavio je da je pretučen od četverice Albanaca.

- Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumio, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bježim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne - rekao je maloljetni Milutinović.

- Napad se dogodio na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kosovske policije zbog navodne ugroženosti Albanaca u mješovitim sredinama - saopćila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.