open-navfaktor-logo
search
Koštaju pet eura
Kosovska policija na granici počela izdavati privremene tablice za vozila iz Srbije
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopćilo je da od jutros na svim graničnim prijelazima izdaje privremene registarske tablice za sva vozila sa registarskim tablicama Srbije koja ulaze na teritoriju Kosova i oduzima tablice koje višu nisu validne.
20.09.2021. u 10:18
get url
text

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je saopćio da MUP, zajedno s Kosovskom policijom, u okviru rutinskih aktivnosti i radi očuvanja javnog i ustavnog poretka, sprovodi akcije na svim graničnim prijelazima.

- Ove akcije imaju za cilj sprovođenje sporazuma o slobodnom kretanju - posebno registarskih oznaka vozila. Ovom prilikom MUP je, kako bi omogućio slobodno kretanje građana i po isteku ugovora sklopljenog 14. septembra 2016. godine, donio rješenje kojim se uređuje i obavezuje osiguravanje privremenih registarskih oznaka za sva vozila sa registarskim tablicama Srbije i ulaze na teritoriju Republike Kosovo, na svim graničnim prijelazima - navodi se u saopćenju MUP-a.

FOTO: AA

Važenje privremenih registarskih tablica je 60 dana, a koštaju 5 eura.

Potpredsjednik Vlade Kosova za dijalog Besnik Bislimi najavio je tokom tehničkog dijaloga u Briselu da Kosovo neće prihvatiti produženje privremenog petogodišnjeg sporazuma o registarskim tablicama poslije 15. septembra, kada istječe rok važenja ovog sporazuma.

Bislimi je rekao da će se Kosovo ponašati isto kao i Srbija, koja za ulazak vozila sa "RKS" tablicama izdaje privremene tablice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.