open-navfaktor-logo
search
Alergijska reakcija
Kosovo: Službenici koji su brojali glasove iz Srbije na Infektivnoj klinici
Na Infektivnoj klinici oko 12 sati prijavljeno je devet pacijentkinja, od kojih su dvije bile trudne, sa simptomima svraba ruku niskog intenziteta i tvrde da su odmah nakon otvaranja koverti unutar glasačke kutije osjetitli neprijatan miris
13.10.2019. u 15:04
get url
text

U Centru za brojanje i rezultate u Kosovu Polju, danas oko 11 sati tokom prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte iz Srbije, došlo je do alergijske reakcije kod nekolicine službenika osoblja, zbog čega je prekinuto prebrojavanje glasova, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Univerzitsko kliničko bolničkog centra Kosova, na Infektivnoj klinici oko 12 sati prijavljeno je devet pacijentkinja, od kojih su dvije bile trudne, sa simptomima svraba ruku niskog intenziteta.

- Dvije pacijentkinje su i povraćale. Svi su imali osjecćaj nelagodnosti i straha. U svim slučajevima nije bilo infektivnog sindroma i opće stanje im je stabilno. Pacijenti tvrde da su odmah nakon otvaranja koverti unutar glasačke kutije osjetili neprijatan miris - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je dežurna ekipa Infektivne klinike pružila lkekarsku pomoć pacijetkinjama.

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi potvrdio je za AA da su tužilac i policija izašli na mjesto događaja i vrše istragu, te da se čeka njihov izvještaj.

- Za sada ne mogu reći ništa više - kazao je Elezi.

Portparol Policije Kosova Daut Hoxha izjavio je za AA da policija posjeduje informacije i da sa policijskog aspekta vodi slučaj. Za ostale detalje, Hoxhaj medije upućuje na adresu CIK-a i zdravstvenih vlasti.

Na Kosovu su u nedelju, 6. oktobra, održani prijevremenim parlamentarni izbori i u Centru za brojanje i rezultate u toku je prebrojavanje glasova pristiglih putem pošte iz inostranstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.