Mrtvo tijelo pronađeno je oko 1,5 kilometara od "mjesta incidenta", dan nakon što je grupa naoružanih Srba napala kosovsku policiju, pa je broj ubijenih napadača porastao na četiri.

- Trenutno ga pokušavamo identificirati, jer kod sebe nije imao identifikacijske dokumente - rekao je tužilac Naim Abazi.

Kosovska policija nastavlja akciju potrage za ostalim ubijenim napadačima jer postoji osnovana sumnja da u blizini ima još tijela, prenose Repoteri.net.

Kremlj je u ponedjeljak saopćio da pažljivo prati napetu i "potencijalno opasnu" situaciju na sjeveru Kosova poslije ubistva kosovskog policajca, a glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je "kako činjenica da su provokacije često organizirane protiv Srba nije tajna ni za koga".

Čelnici kosovskih institucija komemorativnim skupom odali su danas počast pripadniku kosovske policije Afrimu Bunjaku koji je ubijen 24. septembra u sukobima s naoružanom grupom u mjestu Banjska na sjeveru Kosova.

- Profesionalan odgovor policije rezultirao je eliminacijom dijela terorista i kriminalaca, hapšenjem i neutralizacijom cijele njihove grupe, kao i oduzimanjem oružja i sredstava logističke podrške. Od jučer više ništa ne može biti isto, činjenice su izašle pred nas, naše oči i oči međunarodne zajednice, kao i oči svih koji imaju hrabrosti i volje vidjeti istinu regije u kojoj živimo - rekao je tokom komemoracije kosovski premijer Albin Kurti.

Kosovska policija danas je objavila inicijale poginulih osoba koji su iz reda srpskog naroda, a koji su u nedjelju učestvovali u napadu na kosovske policajce.

Iz policije je saopćeno kako su u selu Banjska poginuli I. M. i B. M. iz Leposavića, kao i S. N. iz Zvečana, dok napadač koji je danas pronađen kod sebe nije imao lične dokumente.