open-navfaktor-logo
search
Plavi slave
Koševo više nije neosvojiva tvrđava: Željo na Štilićev pogon srušio gradskog rivala
Štilić je sa dva gola i asistencijom zaradio epitet igrača utakmice i pokazao da je najveće pojačanje Željezničara ove sezone
30.11.2019. u 17:58
get url
text

Najveća utakmica bh. fudbala, okršaj Sarajeva i Željezničara u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu završen je pobjedom gostujućeg tima rezultatom 3:1.

Za prvi ovosezonski domaći poraz navijači Sarajeva mogu "kriviti" odlično rasploženog Semira Štilića, koji je postigao dva gola i uknjižio asistenciju.

Za Željezničar je loše počeo meč, a tim Amara Osima je kao i u prvom ovosezonskom derbiju morao loviti rezultatski deficit.

Meč je počeo sjajno za Sarajevo. U 12. minuti Vedran Kjosevski je morao vaditi loptu iz mreže. Mersudin Ahmetović je pogodio za vodstvo Bordo sastava. Gorostasni napadač poslao je čuvara Osmankovića u jednu, a on otišao u drugu stanu i bez greške poslao loptu u "malu mrežicu".

Husref Musemić je u 26. minuti bio primoran napraviti prvu izmjenu. Teško se povrijedio Anel Hebibović, izgledalo je da je riječ o koljenu, a kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Umjesto njega je u igru ušao Bojan Letić.

{$galerijaFotografija}

U 30. minuti Željo je izjednačio. Prelijep pogodak iz slobodnjaka postigao je Semir Štilić. Veznjak Želje je sa dvadesetak metara prebacio živi zid i učinio Elvisa Džafića totalno nemoćnim.

Prvo polvrijeme donijelo je i rovovsku bitku na travnjaku, a epilog su brojni žuti kartoni. Pokazao ih je Haris Kaljanac ukupno osam, uključujući i trenere Husrefa Musemića i Amara Osima, a zbog prigovora je isključen član stručnog štaba Želje Adnan Gušo.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, hladan tuš za navijače Sarajeva. Željo je preokrenuo u 47. minuti, a strijelac je bio Krpić. Ponovo je sve odlično odradio Semir Štilić, oslobodio se čuvara i centrirao, a Krpić dočekao loptu na drugoj stativi i glavom je proslijedio u mrežu za 12. gol sezone.

Sarajevo je moglo do izjednačenja nakon dvije sjajne šanse z 58. i 64. minuti. U prvoj se našao Ahmetović nakon dodavanja Velkoskog. Lopta je pobjegla malo ustranu, dovoljno da se Kjosevski odlično postavi, skrati ugao i zaustavi napadača Sarajeva. Drugu šansu imao je Oremuš, kada je zaobišao i golmana Kjosevskog, ali je poslao loptu pored gola.

U 70. minuti stigla je kazna. Sudija Kaljanac dosudio je penal za Želju nakon duela Veselinovića i Hodžića. Odgovornost je preuzeo Semir Štilić. Veznjak Želje je poslao golmana Sarajeva u jednu, a loptu u drugu stranu za 1:3.

Štilić je sa dva gola i asistencijom zaradio epitet igrača utakmice i pokazao da je najveće pojačanje Željezničara ove sezone.

{$galerijaFotografija}

Do kraja meča sudija Haris Kaljanac pokazao je drugi žuti, odnosno crveni karton defanzivcu Sarajeva Besimu Šerbečiću.

Željezničar je ponovo lider na tabeli zbog bolje gol-razlike od gradskog rivala. Obje ekipe imaju po 35 bodova.

Željo će narednog vikenda u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva dočekati Velež, dok će Sarajevo na gostovanje kod Zvijezde 09.

Fk Sarajevo FK Željezničar (2) 30.11.2019
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.