open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Mundobasket
Košarkaška reprezentacija BiH večeras kreće u pohod na Svjetsko prvenstvo
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo večeras u Sarajevu dočekuje Češku.
26.11.2021. u 08:20
get url
text

Duel u Sarajevu igrat će se uz prisustvo publike, a zbog epidemiološke situacije neće biti korišten puni kapacitet, nego tek nešto više od polovine. 

Česi će biti oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, dok će selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić na raspolaganju imati sve igrače.

“Ovi momci su otišli na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljade, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu i da probamo pobijediti”, kazao je Bosnić prije nekoliko dana na press-konferenciji.

Uz našu reprezentaciju i Češku u grupi F se još nalaze Litvanija i Bugarska. U drugi krug kvalifikacija će se plasirati po tri prvoplasirane selekcije. Bodovi osvojeni protiv timova koji su prošli dalje će se prenositi.

Svjetsko prvenstvo će se 2023. godine održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Češka na rasporedu je u od 20 sati uz direktan TV prijenos.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.