open-navfaktor-logo
search
Preokret
Košarkaška reprezentacija BiH ipak putuje u Litvaniju
Košarkaši Bosne i Hercegovine ipak će otputovati na gostovanje Litvaniji koje je zakazano za sutra u Vilniusu, glavnom gradu ove zemlje, saznaje portal Klix.
26.02.2022. u 13:01
get url
text

Nakon poraza od Litvanije u prvoj utakmici, postojala je ozbiljna vjerovatnoća da košarkaši BiH neće putovati u Litvaniju zbog nemira koji se dešavaju u Ukrajini.

Kako je i Litvanija proglasila vanredno stanje u zemlji, iz KS BiH su procijenili da odlazak u ovu zemlju ne bi bio siguran. No, nakon što je FIBA odbila zahtjev za odgodu utakmice, bh. košarkaši će ipak otputovati na utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

VEZANI TEKST - Zmajevi gube 0:20 ako ne otputuju u Litavniju, stav KSBiH jasan

- Dobili smo sigurnosne garancije od Košarkaškog saveza Litvanije i FIBA-e čija su službena lica već u Vilniusu. A od Ministarstva vanjskih poslova BiH smo dobili preporuku da možemo otpuovati i osjećati se sigurno - istakao je za Klix.ba portparol KS BiH Hajrudin Prolić.

Susret između Litvanije i BiH igra se sutra s početkom u 20:45, a problem reprezentativcima BiH može predstavljati i to što se na gostovanje odlaze bez treninga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.