open-navfaktor-logo
search
Borba za Eurobasket
Košarkašice BiH večeras u Skenderiji dočekuju Švicarsku
Pobjedom otvoriti kvalifikacije je odlično, ali moramo se posvetiti utakmici sa Švicarskom, kao i narednim protiv Estonije te Rusije s kojima igramo sljedeće godine, rekao je Lojo
17.11.2019. u 10:45
get url
text

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Sarajevu dočekati selekciju Švicarske u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Francuskoj i Italiji.

Košarkašice BiH su na startu kvalifikacija priredile senzaciju i u gostima pobijedile višestruke prvakinje Evrope Ruskinje. U večerašnjem susretu važe za favoritkinje, ali selektor Goran Lojo ističe da će za pobjedu morati odigrati maksimalno ozbiljno.

- Pobjedom otvoriti kvalifikacije je odlično, ali moramo se posvetiti utakmici sa Švicarskom, kao i narednim protiv Estonije te Rusije s kojima igramo sljedeće godine - dodao je.

Pozvao je navijače da večeras dođu u Skenderiju i podrže ih na putu do nove pobjede.

Kapitenka Milica Deura očekuje da igračice ponove dobru igru iz Rusije i još jednom obraduju navijače.

Najbolja u reprezentaciji BiH u utakmici protiv Rusije bila je Jonquel Jones s 29 poena i 16 skokova. Istaknula je da joj je bilo izuzetno igrati s Rusijom, ali je izrazila i očekivanje da će i protiv Švicarske odigrati dobru utakmicu.

Osim Jones, u selekciji BiH u meču s Ruskinjama istaknula se i Marica Gajić, koja vjeruje da će nakon takve utakmice pogled na žensku košarku u BiH promijeniti.

- Trudit ćemo se da ostvarimo što veću koš razliku jer nas je pola koša dijelilo od učešća na velikom takmičenju ranije, tako da ćemo i sada dati sve od sebe - najavila je.

Susret BiH - Švicarska igra se u dvorani Skenderija od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.