open-navfaktor-logo
search
Sistem "A"
Košarkaši Slobode izbacili Čelik iz Kupa "Mirza Delibašić"
Košarkaši Slobode večeras su na svom terenu, u polufinalu Kupa "Mirza Delibašić" - sistem "A", porazili zenički Čelik rezultatom 71:66 (26:18, 14:16, 12:13 i 19:19) čime su tuzlanski košarkaši izborili finale protiv Bosne, koja će biti domaćin finalnog meča u Sarajevu. 
26.01.2021. u 21:35
get url
text

Tuzlaci su se, tako, Zeničanima revanširali i za ovosezonski poraz na svom terenu u Prvenstvu BiH, u kojem je Čelik, sredinom prošlog mjeseca, u Mejdanu slavio s 67:61. Slobodu je do trijumfa predvodio Ibrahim Durmo s 23 poena, a u redovima Čelika najefikasniji je bio Milivoje Božović sa 22 poena.

Bosna je još prošle sedmice porazila u gostima donjevakufski Promo s 83:61 i plasirala se u finale, a pobjednik duela između Bosne i Slobode igrat će na završnom turniru Kupa "Mirza Delibašić". Termin odigravanja finalnog meča bit će utvrđen naknadno.

Na završnom turniru, koji će se igrati sredinom februara, nastupit će još i prošlogodišnji pobjednik Spars iz Sarajeva te pobjednički timovi iz košarkaških saveza Republike Srpske i Herceg-Bosne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.