open-navfaktor-logo
search
Gostovanje u Rigi
Košarkaši BiH večeras u Latviji igraju premijerni meč kvalifikacija za Eurobasket 2021
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas utakmicom na gostovanju kod Latvije započinje kvalifikacije za plasman na Eurobasket 2021. godine.
21.02.2020. u 07:42
get url
text

Izabranici selektora Vedrana Bosnića u srijedu su iz Sarajeva, preko Beča, otputovali za Rigu, gdje će danas od 18.30 sati odmjeriti snage s domaćom selekcijom, koja prema najnovijem rankingu FIBA-e zauzima 11. mjesto na listi najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Iako vremena za pripremu nije bilo mnogo, "coach" našeg nacionalnog tima zvučao je jako optimistično, uprkos činjenici da se morao odreći usluga iskusnog playmakera Nemanje Gordića, ali i mladog Ajdina Penave, kojem klub nije dozvolio da se priključi pripremama naše selekcije za dva premijerna meča kvalifikacija.

Da će najbolji bh. košarkaši večeras ostaviti zadnji atom snage moglo se osjetiti na riječima selektora.

- Latvijci možda jesu favoriti prema rosteru. Mi se ne spremamo da igramo utakmicu, već u Latviju idemo da pobijedimo. Važno je da budemo na visokom nivou - poručio je Bosnić, te dodao:

- Gordić i Penava su imali veliku želju da igraju. Gordić bi nam puno značio. Latvija igra brzu košarku i imaju jako dobre šutere, a sve njihove omladinske selekcije gaje isti stil košarke i to je njihova prednost koja im daje kvalitet u posljednjih desetak godina. Moramo biti spremni na sve, oni su jako izjednačen roster.

Boje naše selekije večera će u Rigi braniti Filip Adamović (Mons, Belgija), Sani Čampara (Sloboda Tuzla), Muhamed Pašalić (Krka, Slovenija), Edin Atić (Mega Bemax, Srbija), Adin Vrabac (Spars Sarajevo), Aleksandar Lazić (Primorska, Slovenija), Miralem Halilović (Orlean, Francuska), Milan Milošević (Aris, Grčka), Amar Alibegović (Virtus Rim, Italija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Kenan Kamenjaš (Spars Sarajevo) i iskusni Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija, Slovenija).

Direktan prijenos utakmice koja počinje u 18.30 sati možete pratiti na kanalu Sportklub 2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.