open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Košarac uvjetuje odlazak na EXPO glasanjem protiv Inzkovog zakona
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac odgovorio je putem Twittera ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković na prozivke koje se tiču njegovog opstruiranja odlaska Bosne i Hercegovine na međunarodni sajam EXPO koji se ove godine održava u Dubaiju.
29.07.2021. u 22:57
get url
text

Košarac je ministrici vanjskih poslova BiH poručio da o tome mogu diskutovati tek kada bude spremna da glasa protiv, prema njegovim riječima, "katastrofalnih i nametnutih odluka visokog predstavnika koje su usmjerene protiv srpskog naroda".

VEZANI TEKST - Nema odgovora od Košarca: Hoće li bh. privrednici biti uskraćeni učešća na EXPO 2020

- Bilo bi bolje da svoj aktivizam usmjeri na bolji odnos sa Srbima i Hrvatima, a ne sa strancima. Podsjećam ministricu Biseru Turković da je u proteklom periodu upravo ona ona sabotirala i bila protiv stavljanja odluka u vezi sa sajmom EXPO na dnevni red Vijeća ministara zbog čega je bila meta kritika UAE - napisao je Košarac.

Turković je danas poručila Košarcu da nema nikakvog razloga da nadležno Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova propusti veliku šansu da BiH učestvuje na najvećoj svjetskoj smotri te prezentira svoje ekonomske, investicijske i turističke potencijale.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.