Za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH je glasalo 13 zastupnika, protiv 15, a suzdržanih je bilo 11. Zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića nije dobio entitetsku većinu.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac je uoči glasanja kazao da nije lako prisustvovati današnjoj sjednici na kojoj se raspravlja o njegovoj smjeni.

- Većinu vas dobro poznajem. Imali smo i imat ćemo različite stavove, ali nikada nikoga od vas nisam uvrijedio. Nisam ja ničiji neprijatelj. Nisam ja niti primitivan, niti sam kriminalac, niti ću biti ministar koji će s bilo kime praviti dilove – izjavio je Košarac.

Priznao je da je otišao na proslavu doktoru koji je liječio njegovu pokojnu majku, te da je doktor Šabanović kućni prijatelj koji je obilazio njegovu majku.

- Ja nikome od vas ne bi želio da imate takvu situaciju. Nisam nikakav član jet seta – kazao je Košarac.

Dodao je da "nije razmišljao" u trenutku kada je pozvan na zabavu.

- Vi dobro znate da mi ovdje jedemo isti hljeb i vi dobro znate da u našoj praksi je problem kada negdje dođemo, a isto je problem kada negdje ne dođemo – izjavio je Košarac.

Nije želio komentirati ponašanje drugih političkih stranaka, čiji su zvaničnici, tvrdi, također pravili probleme.

- Poštovat ću odluke Parlamentarne skupštine BiH – zaključio je Košarac.