open-navfaktor-logo
search
U Evropi nakon 33 godine
Korteo navijača Veleža na ulicama Sarajeva, Grbavica obojena u crveno dočekuje Coleraine
Fudbaleri Veleža večeras od 20.30 sati igraju prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Colerainea iz Sjeverne Irske.
08.07.2021. u 18:52
get url
text

VEZANI TEKST - Navijači Veleža besplatno se testiraju na koronavirus pred meč na Grbavici

Za mostarki klub, koji je prošlu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine završio na trećem mjestu, ovo će biti premijerni evropski nastup pod zastavom naše zemlje. Posljednji meč u nekom od evropskih kupova Velež je odigrao još prije 33 godine.

Rođeni će ekipu iz Sjeverne Irske ugostiti na stadionu Grbavica, a da će imati veliku podršku najbolje potvrđuje korteo najvatrenijih navijača Veleža koji je od Željezničke stanice, uz pratnju policije sarajevskim ulicama, stigao na stadion Željezničara. Oko 700 članova Red Armyja stiglo je iz Mostara vozom, u dvije kompozicije, u Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Jasno je da će izabranici Feđe Dudić imati mnogo veću podršku, s obzirom na to da je u prodaju pušteno oko 5.000 ulaznica, te da crvena boja dominira pred stadionom Željezničara.

Veliki broj navijača Veleža stigao je u prijestolnicu naše zemlje vlastitim prijevozom, a tokom dana su se besplatno testirali na parkingu na Vrbanji.

Navijači Veleža, 08.07.2021.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.