open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Koronavirusom zaraženo dijete u vrtiću, u samoizolaciju ide 119 mališana i 16 zaposlenika
Jedno dijete vrtićkog uzrasta zaraženo je koronavirusom u Zagrebu.
13.03.2020. u 17:09
get url
text

Kako prenosi Index.hr, dio medija ranije danas ovu informaciju objavio je uoči konferencije za medije Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu. Nedugo nakon same konferencije štaba, iz Grada Zagreba stiglo je saopćenje u kojem su se oglasili o zaraženom djetetu.

Poručili su kako je zaraženo jedno dijete te kako 119 djece i 16 zaposlenika ide u samoizolaciju.

- Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekat zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U toku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti - javili su.

Danas poslijepodne potvrđeno je i da je jedan pripadnik Hrvatske vojske zaražen koronavirusom, no situacija u HV-u je pod kontrolom, objavio je u Nacionalni štab civilne zaštite.

- Imamo jednog zaraženog pripadnika, koji se nalazi u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, radimo kontrole i epidemiološke radnje shodno smjernicama u saradnji sa HZJZ-om i Civilnom zaštitom i imamo situaciju pod kontrolom - rekao je novinarima brigadni general i glavni savjetnik za zdravstvo načelnika GS OS-a Boris Zdilar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.