Informaciju je večeras za Faktor potvrdio Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH.

- Da, o tome smo obaviješteni putem telefona, što je možda neprimjeren način za ovako nešto, ali to suštinski ne mijenja ništa, jer je to pravo svake suverene države – kazao je Hoffman i dodao da je Srbija jedina država koja graniči sa BiH, a koja se odlučila na ovakav korak.

Prema riječima Hoffmana, granični prijelazi koji će biti zatvoreni su:

U zoni odgovornosti Terenskog ureda sjevero-istok sa sjedištem u Bijeljini bit će zatvoreni granični prijelazi Badovinci – Popovi te granični prijelaz za pogranični promet Jamena - Donje Crnjelovo.

U zoni odgovornosti terenskog ureda istok sa sjedištem u Višegradu zatvaraju se granični prijelazi Mokronozi i Carevo Polje.

U zoni odgovornosti jedinice Granične policije Zvornik bit će zatvoren željeznički saobraćaj između ove dvije države, te međunarodni granični prijelaz Skelani – Bajina bašta.

Za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prijelazi Ljubovija - Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

Kako je kazao Hoffman, saobraćaj će se na tim graničnim prijelazima i dalje odvijati nesmetano.

- Preporuka građanima BiH bi bila da bez velike nužde i potrebe ne kreću na put kako bi izbjegli mogućnost zaraze od koronavirusa – kazao Hoffman.