open-navfaktor-logo
search
Rezanje troškova
Koronavirus mogao bi smanjiti plaće fudbalerima Serie A, koliko bi to moglo koštati Pjanića i Džeku?
Pandemijom koronavirusa najteže je pogođena Italija, a bilans žrtva prelazi nekoliko stotina dnevno.
19.03.2020. u 22:00
get url
text

Na Apeninima trenutno ne razmišljaju mnogo o fudbalu, ali svakako da će kada sve prođe svi tamošnji sportski kolektivi morati pozabaviti ozbiljnom problematikom, pogotovo jer se sezona sigurno neće završiti kako je to takmičarski kalendar prethodno predviđao.

Timovi italijanske elite tražiti će i rješenja kroz koja bi mogli smanjiti troškove, s obzirom da se po okončanju pandemije koronavirusa očekuje prilično turbuletan period, a pretpostavlja se da bi mogla uslijediti i nova recesija.

Prvi na "udaru" prilikom smanjenja troškova, kako pišu pojedini italijanski mediji, naći će se fudbaleri koji godišnje zarađuju više od 1,5 miliona eura. U grupu igrača kojima bi godišnje plaće mogle biti "srezane" i do 30% spadaju Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Veznjak Juventusa godiđnje zaradi 6,5 miliona eura, što bi značilo da bi prema novom prijedlogu igrao za skoro dva miliona eura manje, dok bi njegov reprezentativni kolega i kapiten godišnje inkasirao oko 1,5 miliona eura manje.

Ovaj prijedlog ne odnosi se na ostale bh. fudbalere koji igraju u Italiji, s obzirom na tom da ne spadaju u grupu igrača koji zarađuju više od 1,5 miliona uera po sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.