open-navfaktor-logo
search
Problemi sa virusom
Korona hat-trick: UEFA zaustavila i treći klub sa Kosova
I treći klub sa Kosova ne može da igra evropsku utakmicu kako je planirano po rasporedu.
20.08.2020. u 19:31
get url
text

Nakon Drite i Prištine, pozitivan slučaj koronavirusa zabilježen je i u ekipi Gnjilana, pa je meč u San Marinu protiv tima Tre Penne, koji je bio zakazan za večeras, odložen.

Navodno, najavljeno je da bi ovaj meč mogao biti odigran sutra od 21 sat. Dres Gnjilana u drugom dijelu prošle sezone nosio je Muamer Svraka, nekadašnji reprezentativac BiH i dugogodišnji kapiten Željezničara. 

Prvak Drita izgubila je bez borbe meč sa Linfieldom u finalu pretkvalifikacija za Ligu prvaka, jer su švicarske vlasti zabranile igranje utakmice zbog slučajeva koronavirusa u klubu sa Kosova.

Priština će u subotu igrati sa Linkolnom, ali sa timom sastavljenim od pozajmljenih igrača, nakon što je prva ekipa imala osam pozitivnih testova, zbog čega su je lokalne vlasti stavili u izolaciju prije povratka u zemlju.

UEFA je zakazala novi datum te je odobrila da Priština nastupi s potpuno drugom ekipom, sastavljenom od posuđenih igrača drugih klubova koji igraju pod okriljem Fudbalskog saveza Kosova, a na to je pristala i gibraltarska ekipa, javili su prištinski mediji.

RTK navodi kako će u Gibraltar putovati 20 igrača iz različitih klubova, a trener će biti izbornik omladinske selekcije Kosova Ramiz Krasnići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.