open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Korneri kobni za BiH, hoće li poraz od Italije presuditi selektoru Starčeviću?
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi poraz u kvalifikacijama za EURO 2023 nakon što ju je na Bilinom polju s 2:1 nadigrala Italija.
08.10.2021. u 19:25
get url
text

Gostujući sastav do prednosti je stigao nakon kornera u 19. minuti. Ubacio je veznjak Milana i kapiten italijanske selekcije Sandro Tonali, a u mrežu Nikole Ćetkovića zatresao je stoper Italije Caleb Okoli.

Osam minuta kasnije ponovo se zatresla mreža izabranika Slobodana Starčevića. Za mlade bh. fudbalere koban je bio novi ubačaj Tonalija iz kornera, a na 0:2 povisio je Emanuel Vignato.

Najbolju priliku na utakmici mlada reprezentacija BiH imala je u 28. minuti preko Anesa Mašića. Mladi napadač Zrinjskog nije uspio kazniti veliku grešku gostujućeg golmana, tačnije rečeno loptu je poslije šuta bh. napadača na gol-liniji zaustavio Matteo Lovato.

Starčević je u nastavku s izmjenama pokušao ovježiti tim. Na startu drugog dijela umjesto Milana Savića na teren je poslao Belmina Mešinovića, da bi u 62. minuti Enver Kulašin zamijenio Andriju Drlju, koji se danas nije proslavio u defanzivnim zadacima, iako igra bliže protivničkom golu.

{$galerijaFotografija}

Najbolju priliku u drugom dijelu imao je upravo Kulašin u u 73. minuti susreta nakon još jedne greške italijanskog golmana, koji odbranio zicer krilnom fudbaleru Borca.

VEZANI TEKST - FSBiH mijenja dva selektora, "padaju" li i sinovi funkcionera?

U 78. minuti Džani Salčin, koji je zamijenio Ivana Bašića, zaprijetio je italijanskom golmanu, da bi dvije minute kasnije naša selekcija uspjela smanjiti rezultat na 1:2. Stoper našeg tima Adrian Barišić je sjajnim udarcem "špicokom", poslije dodavanja rezerviste Saše Marjanovića, loptu pospremio pod prečku Azzurra. Bio je ovo prvi pogodak koji su Italijani primili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

Naš ti je u posljednjih desetak minuta pokušavao presingom doći do šanse iz koje bi stigao do izjednačenja. Pritiskao je Zubanović s ostalim bh. ofanzivcima zadnji red Italije, no rezultat se nije promijenio iako je BiH imala dvije odlične prilike.

U trećoj minuti sudijske nadoknade Amar Dedić je odlično šutirao, no gostujući čuvar mreže se iskupio za dvije velike greške u današnjoj utakmici i loptu izbacio u korner, nakon kojeg je desni bek naše selekcije imao još jednu dobru priliku za izjednačenje, no ostalo je 1:2.

Sigurno da će ovaj poraz itekako dobro "izvagati" u FSBiH kada uskoro budu odlučivali o sudbini Slobodana Starčevića.

Prije toga selektoru i njegovim izabranicima za četiri dana predstoji gostovanje kod Luksemburga, dok Italija dočekuje Švedsku.

16337108108456.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.