open-navfaktor-logo
search
Odgovorno ponašanje
Koristite li mobitel tokom vožnje?
Jeste li znali da istraživanja pokazuju da ukoliko pričate na mobitel u vožnji vjerojatnost nesreće povećana je za četiri do devet puta, a ukoliko kucate SMS poruke, koristite društvene mreže ili šaljete e-mail taj broj se povećava čak do 23 puta!
30.01.2020. u 16:03
get url
text

Koliko puta dnevno u toku vožnje vam se desilo da se morate hitno javiti na mobitel, odgovoriti na jako bitan e-mail ili SMS poruku i to baš dok vozite automobil. Još gori scenario je da vas baš u tom trenutku zaustavlja policija? Ovo su tako česte  situacije koje se dešavaju svima nama i to svakodnevno.

Svjesno i odgovorno recite NE upotrebi mobitela u automobilu

Čak ni opcija “hands free” nije preporučljiva jer bilo kakva upotreba mobitela u automobilu pretvara i iskusne vozače u početnike i samo sekunda nepažnje može dovesti do tragedije.

Osoba ne može u isto vrijeme savjesno obavljati ove dvije aktivnosti, a razlog je u kognitivnim sposobnostima. Vjerovatno ste primjetili da je i vaša pažnja na pješačkom prelazu manja dok razgovarate na mobitel.

Fatalne posljedice trenda sve učestalijeg korištenja mobilnih telefona tokom vožnje ili prelaska ulice mogu se spriječiti ako bismo se potrudili biti odgovorniji i pažljiviji!

Kako bi naglasili važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju te podigli svijest o gorućem problemu korištenja mobilnih telefona za vrijeme vožnje, BH Telecom i Alcatel pozivaju građane da se uključe u kampanju  “Novi mobitel DA! Mobitel u vožnji NE!”

U sklopu kampanje Novi mobitel DA! Mobitel u vožnji NE! BH Telecom je svojim korisnicima ponudio mogućnost kupovine odličnih Alcatel mobilnih uređaja po nevjerovatnim cijenama.

Uživajte u svojim novim mobitelima - Alcatel 3X 2019 za samo 1 KM uz Extra XL paket i Alcatel 1 uz Extra M paket BH Telecoma, ali obećajte sebi odgovorno ponašanje i ne koristite mobitele u vožnji, bilo u automobilu, na motoru ili biciklu. 

PAŽNJA! Novi mobitel DA! Mobitel u vožnji NE!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.