open-navfaktor-logo
search
Pokrenut postupak
Koreografija Delija s bradatim četnikom nije sporna UEFA-i?
Pretjerano slavlje moglo bi skupo koštati, jer je UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde po nekoliko tačaka
04.09.2018. u 12:14
get url
text
Morbidna koreografija Delija
Morbidna koreografija Delija

Crvena zvezda plasirala se prvi put u grupnu fazu Lige prvaka nakon što je u revanšu susretu play-offa remizirala na gostovanju kod Salzburga (2:2).

Prvak Srbije u Salzburgu je imao veliku podršku navijača, koji su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka utrčali na teren.

Pretjerano slavlje moglo bi skupo koštati, jer je UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde po nekoliko tačaka:

- Upad navijača na teren, paljenje baklji, bacanja predmeta na teren, načinjene štete i uticaja na igru sa klupe od strane pomoćnog trenera Milana Kosanovića, koji je ubacio loptu u teren i dobio crveni karton.

Odluka povodom ovog postupka bit će donesena 7. septembra.

Podsjećanja radi, Zvezda je ove sezone već bila kažnjena zbog ponašanja navijača, zbog čega je upravo prvi meč protiv Salzburga odigrala na Marakani bez prisustva publike.

Bez publike je Zvezda trebala igrati i u prvom narednom evropskom meču, ali je UEFA prihvatila žalbu Zvezde i omogućila joj da spektakle protiv PSG-a, Napolija i Liverpoola igra sa publikom.

Zanimljivo da UEFA protiv Zvezde nije pokrenula postupak zbog koreografije njenih navijača, a riječ je o "šetalici" na kojoj je bio iscrtan bradati četnik, koji probada bika (simbol ekipe Salzburga) i peče ga na ražnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.