open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Koprivica oslobođen optužbi za neovlašteni promet opojnih droga
Sud je ujedno donio rješenje kojim je prema optuženiku ukinut pritvor
27.12.2019. u 15:54
get url
text
Sud BiH

Sud Bosne i Hercegovine je danas izrekao presudu u predmetu protiv optuženika Milorada Koprivice kojom je oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal Kaznenog zakona BiH (KZ BiH) u vezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je ujedno donio rješenje kojim je prema optuženiku ukinut pritvor određen rješenjem Suda od 7. decembra 2018. godine.

Optuženik Milorad Koprivica oslobođen je optužbe da je, zajedno sa Radojicom Baćovićem, Markom Krtolicom i Nikolom Vemićem, bio pripadnik grupe za organizirani kriminal te da su skupa s više drugih njima poznatih osoba s teritorija Crne Gore i Bosne i Hercegovine vršili međunarodnu prodaju, prijenos, držanje, posjedovanje i međusobni promet opojne droge 'cannabis'.

Ova droga je Konvencijom UN-a protiv nezakonitog prometa opojnih droga i psihotropnih substanci proglašena opojnom drogom, a njen promet, koji je zabranjen odredbama Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, može se obavljati samo na temelju dozvole nadležnog tijela, saopćeno je iz Suda BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.