open-navfaktor-logo
search
Poziv nadležnima
Koordinacija Srba: Sankcionisati prijetnje Srbima u Mostaru
Pozivamo nadležne institucije da adekvatno sancionišu prijetnje upućene očigledno, isključivo iz vjerske i nacionalne mržnje, saopćeno je iz Koordinacije Srba Mostar
30.08.2019. u 18:17
get url
text
Crkva Vasilije Ostroški
Crkva Vasilije Ostroški

Koordinacija Srba Mostar najoštrije osuđuje prijetnje upućene putem društvenih mreža svešteniku i pravoslavnim vjernicima koju su se okupili 28. augusta u crkvi sv. Vasilija Ostroškog u Blagaju kod Mostara da proslave Veliku Gospojinu.

- Pozivamo nadležne institucije da adekvatno sancionišu prijetnje upućene očigledno, isključivo iz vjerske i nacionalne mržnje, i osiguraju da se svi građani Mostara osjećaju sigurno i lagodno. Žalosti nas šutnja organa vlasti u Gradu Mostaru, HNK i Federaciji koji nisu osudili incident, prijetnje i govor mržnje iskazan prema pripadnicima srpskog naroda - stoji u saopćenju.

Naglašavaju da srpska udruženja i organizacije koje djeluju na području Mostara kroz svoj rad i djelovanje nastoje maksmalno graditi zdrave i dobre odnose među svim narodima i građanima i doprinijeti prosperitetu Mostara u njegovih građana.

- Stoga uvijek osuđujemo sve incidente koji dolaze od neodgovornih pojedinaca ili grupa koje nažalost mogu stvoriti jaku negativnu atmosferu i posljedice - naveli su.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.