open-navfaktor-logo
search
Kenija
Konzumirao alkohol: Zbog kršenja policijskog sata uhapšen bivši svjetski rekorder u maratonu
Bivši svjetski rekorder u maratonu Wilson Kipsang Kiprotich bio je među 20 osoba koje su uhapšene u Keniji zbog boravka u baru i konzumiranja alkohola u vrijeme policijskog sata koji je uveden zbog globalne pandemije novog koronavirusa.
03.04.2020. u 13:23
get url
text

Policija je objavila da je Kiprotich bio među osobama koje su zadržane u policijskoj stanici u Itenu, jednom od kenijskih gradova u kojem treniraju trkači na duge staze zbog velike nadmorske visine, prenosi Anadolu Agency (AA). Ističe se da su prekršili policijski sat koji je na snazi od sedam ujutro do 17 sati. U grupi je bio i lokalni političar.

Kiprotich, koji je ujedno i policajac, ove je godine privremeno suspendovan sa takmičenja pod optužbom da je pokušao uništiti uzorke za doping test.

Ranije ove sedmice u Itenu je uhapšeno 12 sportista zbog kršenja naredbe Vlade Kenije o zabrani društvenih okupljanja za vrijeme krize izazvane širenjem koronavirusa. Atletičari su uhapšeni zbog treninga u grupi, što je u Keniji trenutno zabranjeno. Trening kampovi su zatvoreni i sportisti moraju trenirati individualno.

Inače 38-godišnji Kiprotich osvajač je bronzane olimpijske medalje u maratonu u Londonu 2012. godine. Tokom karijere pobjeđivao je na maratonima u New Yorku, Tokiju, Londonu i Berlinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.