open-navfaktor-logo
search
Upozorenje
Konzul BiH u Fankfurtu: Građani se informiraju o povratku u BiH, apeliram da to ne rade
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u njemačkom gradu Frankfurtu Lučiano Kaluža kazao je da se većina upita Konzulatu državljana BiH koji borave u Njemačkoj odnosi na informiranje u vezi sa povratkom u našu zemlju.
18.03.2020. u 10:37
get url
text
Lučiano Kaluža

- Apeliram na sve državljane BiH da ne kreću na put! Cilj preventivnih mjera je ograničavanje kretanja u svim pravcima. Poštujete odluke nadležnih institucija. Sada nije vrijeme za putovanje – napisao je Kaluža.

Slične apele državljanima BiH koji se trenutno nalaze van naše zemlje, ali i onima koji imaju namjeravaju putovati u BiH, uputili su i ostali diplomatski predstavnici BiH u inostranstvu.

Odlukama Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, utvrđeno je da će sve osobe koje uđu u BiH morati boraviti u 14-dnevnoj izolaciji, a za te potrebe će u blizini graničnih prijelaza biti postavljeni karantinski šatori u kojima će oni koji pređu granicu boraviti.

Iz Granične policije BiH naređeno je još ranije svim kancelarijama na graničnim prijelazima da se zabrani ulazak osobama koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i Kine, zemalja koje su ponajviše pogođene pandemijom koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.