open-navfaktor-logo
search
Član kriminalne grupe
Kontroverzni influenser Andrew Tate uhapšen u Rumuniji
Rumunski tužioci saopćili su u četvrtak da su uhapsili kontroverznog influensera i bivšeg profesionalnog kikboksera Andrewa Tatea zbog sumnje da je trgovao ljudima, silovao i formirao organizovanu kriminalnu grupu.
30.12.2022. u 08:49
get url
text

Tate, kojem je zabranjen pristup mnogim društvenim medijskim platformama zbog mizoginih komentara i govora mržnje, i njegov brat Tristan bit će zadržani u pritvoru 24 sata zajedno sa dvojicom osumnjičenih Rumuna, rekli su tužioci iz jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala u saopćenju nakon pretresa njihovih imanja u Bukureštu.

Advokat braće Tate potvrdio je da su privedeni.

- Četverica osumnjičenih... izgleda da su osnovali organizovanu kriminalnu grupu s ciljem vrbovanja, smještaja i eksploatacije žena prisiljavajući ih da kreiraju pornografski sadržaj namijenjen za gledanje na specijalizovanim web stranicama uz trošak, sve kako bi stekli značajne svote novca - rekli su tužioci, prenosi Reuters.

Tužioci su rekli da su pronašli šest žena koje su osumnjičeni seksualno iskorištavali. Kontroverzni Tate je svojevremeno izjavio da su žene djelimično odgovorne za silovanje i da pripadaju muškarcima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.