open-navfaktor-logo
search
Sudske potrage
Kontrole na prijelazima: Granična policija BiH uhapsila četiri osobe
Uhapšeni su predati u nadležnost sudskih policija 
08.01.2020. u 12:04
get url
text

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 7. januara uhapsili su Z. B. (1976), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Također, dan ranije, 6. januara, na istom prijelazu uhapšena je državljanka BiH i Republike Srbije A. B. (1989). Ustanovljeno je da je potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela pronevjera. Z. B. i A. B. predati su službenicima Sudske policije Banja Luka.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Šepak 7. januara uhapšen je A. V. (1991) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Zvornik, državljanina BiH i Srbije predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda 6. januara pripadnici Granične policije BiH uhapsili su S. S. (1992). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela razbojništvo, teška krađa, krađa te izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Granične policije BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.