open-navfaktor-logo
search
Rezanje troškova
Kontaktirao ga predsjednik kluba: Pochettino odavno ne radi, ali Tottenham ga i dalje plaća
Daniel Levy, izraelski biznismen i predsjednik Tottenhama, prema pisanju engleskih medija kontaktirao je bivšeg trenera ovog londonskog kluba Mauricia Pochettina i zamolio ga da pristane na nižu otpremninu.
17.04.2020. u 16:24
get url
text

Kompletan svjetski fudbal je u svojevrsnoj recesiji zbog pandemije koronavirusa, koja je zaustavila najvažniju sporednu stvar na svijetu, a klubove ostavila bez očekivanih prihoda.

Mauricio Pochettino je na klupi Tottenhama sjedio od maja 2014. do novembra 2019. godine, kada je smijenjen zbog loših rezultata. Zamijenio ga je Jose Mourinho. No, prema sporazumnom raskidu ugovora Argentinac će i dalje primati nešto više od devet miliona eura po sezoni, sve dok ne nađe novog poslodavca, ili dok mu ne istekne ugovor koji važi do sezone 2022/23.

Tottenham već neko vrijeme pregovara s fudbalerima oko smanjenja plaća, sve dok na snazi bude zabrana okupljanja u Velikoj Britaniji. Za sada kompropis nije pronašen. Također, ne zna se ni kada će fudbal u Engleskoj biti nastavljen, kao ni kada će igrači ponovo trenirati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.