-Nastavak sjednice će se odvijati po dnevnom redu Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, usvojenom dana 24. marta 2021. godine, od tačke četiri dnevnog reda - saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Prema dnevnom redu koji su naknadno poslali, tačka četiri je izbor gradonačelnika Grada Sarajeva, a potom slijedi izbor dva zamjenika gradonačelnika Grada Sarajeva, te izbor članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva. 

VEZANI TEKST - Bogićević: To što su se "predomislili", pa su me "izabrali", samo je predstava za javnost

Konstituirajuća sjednica je počela 26. marta, ali je prekinuta jer nije bilo kvoruma, a nakon što Jasmin Ademović (NiP) ni samostalni vijećnik Srđan Srdić nisu imali dovoljan broj glasova da bi bili izabrani za predsjedavajućeg Gradskog vijeća. 

Dva dana kasnije sjednica je nastavljena. Tada je Ademović izabran za predsjedavajućeg vijeća, a Bogić Bogićević za gradonačelnika. Potom je sjednica prekinuta. No Bogićević nije prihvatio imenovanje imajući u vidu da je dva dana ranije izvijestio da odustaje od kandidature. Uslijedilo je to pošto se pri izboru za predsjedavajućeg vijeća pokazalo da Narod i pravda, SDP i Naša stranka ipak nisu imali većinu, za koju su danima unazad tvrdili da imaju.

SDP BiH je pak prekjučer izašao u javnost da će njihov novi kandidat za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Sarajeva biti Benjamina Karić.