Prethodno je Policijskoj stanici Bratunac R. A. prijavio da je muškarac otišao u šumu zaprežnim kolima, a potom je primijetio povratak zaprežnih kola sa konjem, dok njega nije bilo.

- Pripadnici Policijske stanice Bratunac su zajedno sa dežurnim doktorom mrtvozornikom izašli na lice mjesta, i izvršili pregled užeg i šireg lica mjesta, kao i pregled tijela. Zaključeno je da je smrt nastupila prirodnim putem, kao i da nije bilo tragova nasilja - naveli su iz Policijske uprave Zvornik.

Događaj se odigrao 29. aprila.

Također, dan kasnije, pripadnici Policijske stanice Vlasenica su obavili uviđaj u kući R. T. iz Vlasenice, nakon što im je A. T. iz Vlasenice prijavio pronalazak tijela R. T.

- Policijski službenici PS Vlasenica su zajedno sa dežurnim doktorom mrtvozornikom izašli na lice mjesta, i izvršili pregled užeg i šireg lica mjesta, kao i pregled tijela. Konstatovano je da je smrt nastupila prirodnim putem, kao i da nije bilo tragova nasilja. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio preduzimanje svih navedenih mjera i radnji i dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama - saopćili su jutros iz PU Zvornik.