open-navfaktor-logo
search
Play-off
Konferencijska liga: Pirić i Miličević protiv Dnipra, Saničaninu duel sa Sheriffom
U sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu održan je žrijeb parova play-off utakmica za plasman u osminu finala Konferencijske lige.
07.11.2022. u 15:00
get url
text
get url
text

Drugo izdanje UEFA Konferencijske lige počelo je 14. juna 2022. godine i traje do finala u Pragu 7. juna 2023. godine.

Pobjednici grupne faze, dakle osam timova, direktno se plasiralo u osminu finala Konferencijske lige, dok se za preostalih osam mjesta igraju play-off mečevi u kojima se sastaju drugoplasirani iz grupe faze tog takmičenja i trećeplasirani timovi iz grupa UEFA Evropske lige.

Plasman u osminu finala su kao pobjednici grupa već izborili Basaksehir, West Ham, Villarreal, Nice, AZ Alkmaar, Djurgarden, Sivasspor i Slovan Bratislava.

BiH u ovoj fazi predstavljaju Kenan Pirić i Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Siniša Saničanin (Partizan) i Edin Višća (Trabzonspor).

Voljom današnjeg žrijeba u play-offu za plasman u osminu finala će se igrati mečevi Qarabag - Gent, Trabzonspor - Basel, Lazio - Cluj, Bodo/Glimt - Lech, Braga - Fiorentina, AEK Larnaca - Dnipro-1, Sheriff Tiraspol - Partizan i Ludogorets - Anderlecht.

Play-off mečevi na rasporedu su 16. i 23. februara, a potom će uslijediti žrijeb parova osmine finala koji će se igrati 9. i 16. marta naredne godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.